Historie – Daloon

Historie

GOD INDENI

– HELT FRA BEGYNDELSEN

Siden midten af det forrige århundrede har Daloon været god indeni. Det var Sai-chiu Van, der bragte traditionsrig kinesisk kogekunst med sig til Danmark, som han rejste til for at studere landbrug. Men på grund af bl.a. den kinesiske revolution besluttede han sig for at bygge både sit liv og sin virksomhed op i Danmark.

De første forårsruller blev fremstillet hjemme i Vans private kælder, og den første ordre kom fra en pølsevogn i Danmarks største forlystelsespark, Tivoli. Det var i 1960, og snart var der mange, der ville have fingrene i de sprøde forårsruller med friske råvarer og masser af smag.

I 1964 ændrede Van virksomhedens navn til Daloon, der betyder Den Store Drage, og i 1970 rykkede Daloon ind i en stor nybygget fabrik i Nyborg på Fyn. De næste år voksede Den store Drage sig fortsat større, og i dag er Daloons produkter populære over det meste af Europa.

 

Sai-chiu Vans blev 90 år, og med tiden overtog hans yngste søn driften af Daloon. Hemming Van førte sin fars livsværk videre med respekten for traditionerne og udvidede løbende sortimentet af forårsruller med fingerfood og veganske produkter der gør hverdagen lettere.

I 2015 tog den hollandske virksomhed Izico over fra familien Van, og det har givet Den Store Drage vokseværk. I dag producerer Daloon over 100 forskellige produkter fra forårsruller med lækre grøntsager og lav fedtprocent til et stort udvalg af smagfulde orientalske snacks både med og uden kød.

 

Med Daloon på menuen er det nemt at stå for middagen – selv til mange. At få tid til det, der er vigtigst, giver følelsen af at være god inden i. Sådan havde den kinesiske Van-familie helt fra begyndelsen fat i det rigtige, og for Izico Food Group er fokus fortsat, at Daloon skal være god inden i.